Zobaczyło film: 1055994
Czas trwania: 22m 35s
Wasza ocena: 6061
Ilość reakcji waszych: 1036
Barwniki, emulgatory, konserwanty, ulepszacze. Kupowane w sklepach pieczywo coraz mniej przypomina prawdziwy chleb. Co piekarze do niego dodają? Okazuje się, że nikt tego nie bada. Coraz bardziej zasadne jest pytanie czy pieczywo, które jemy jest bezpieczne dla naszego zdrowia? JESTE ...

Celownik - Ile chleba w chlebie?

- Odkryła Amerykę z pod kapelusza ??? Powszechnie wiadomo jakie jemy żarcie!!!!! A sanepid gdzie ??? Kontrole jakości gdzie????? Sanepid prześladuje male sklepy ,restauracje A tych firm nie tykają bo dostają profity !!!
- Widziałem tu więcej jak szybko sprzedać mieszkanie , mi zawsze odpowiadało.
- Jak dobrze że nie kupuje pieczywa od lat. A nie-rząd to toleruje!
- Kto to Qrwa zalicza. Chuj im w DUPE.
- Darmowy koncert ?
- Elastyczna i...toksyczna
- BIADA NAM BO TAKICH ZNAWCOW DOBREJ JAKOSCI JAK TEN STARSZ PAN JEST JAK NA LEKARSTWO.RESZTA TO CHOLOTA KTORA ODWALA SWOJE 8 GODZIN.
WYSTARCZY POSLUCHAC PRACOWNIKOW Z PRZEMYSLOWKI.
OROGANCJA PIEKARZA I BIUROKRATY IDENTYCZNA.
- 👍KDZ👍
- No comment!!!
- https://youtu.be/MS67ZoBhHxg
- Chleb pieczony jest szkodliwy dla nas bez wzgledu jaki on jest...
Zboza upieczone tworza szkodliwa trucizne dla naszego ukladu pokarmowego.
Chleb, nabial, i wszystkie ich produkty powinny byc wycofane z produkcji i sprzedazy...
- " gips" bez komentarza
- Ludzie, w latach 80 zaczęto majstrować z pszenicą. Ponieważ pszenica jaka wtedy była zawierała mało glutenu, który poprawia smak chleba. Zaczęto kombinować z genami pszenicy i w efekcie powstało wiele nowych odmian pszenicy zawierającej dużo więcej glutenu i Bó wie czego jeszcze. Do tego dopasowano proces produkcji pszenicy do herbicydów no i mamy pysznu chlebuś. Słyszałem, że w młynach dodaje się też aluminium, podobno ma to ułatwiać przesypywanie mąki tak aby dysze sie nie zapychały. Wcześniej nie było takiego problemu, a nowa technologia wymaga dodatku aluminium. Jak wiadomo aluminium jest bardzo szkodliwe, uszkadza układ nerwowy, przyczyni sie do altzcheimera i parkinsona. Powodzenia. Jeśli chcecie jeść chleb dobry, nie szkodzący to sami musicie mieć mąkę z dobrego źródła i piec chleb w domu. Pozdrawiam
- Na początku lat 90tych powstała w moich okolicach piekarnia bochny jeju mega 2 razy wieksze jak tej samej wagi z lokalnej piekarni PSS. Jak bezy napompowane.
- Tajemniczy kwas...to kwas chlebowy XD
- Ja dodał bym nieco inny kwas do pieczywa i konsumentom rozjaśniał by uśmiech na twarzach
- 21:31 "chleb tradycyjny ma długą trwałość" panie toś chleba tostowego nie widział. w ramach eksperymentu już pół roku siedzi w zamkniętym worku, nadal miękki i nie pokrył się pleśnią (w dość chłodnym pomieszczeniu)... smacznego :D
dobry chleb nawet czerstwy jest zjadliwy (np 4 dniowy),
a te purchawki to szajs, zabawne że da się je skompresować do absurdalnie małych rozmiarów :D
- Niema to jak straszyć ludzi witaminą C.
- ,, Poprostu" 😅
- Po 8 latach na głównej
- Każda piekarnia chcąca upiec chleb przy użyciu najstarszej pszenicy zwanej z czasów Jezusa pszenica samopsza nigdy nie hybrydyzowała i łatwo przyswajała żadnych alergenów tylko 14 chromosomów.